A szmogriadó a Jediket is kikészítette

Szerencsére Obi-Wan résen volt, megspórolt az ifjú Skywalker-nek 15-30 ezer forintnyi büntetést.

A fotót a Vezess Facebook-oldalán találtuk, ahol már több mint ezren megosztották. Mondjuk nem csodálkozunk, ül a poén. Szerencsére jött hozzá néhány jópofa komment is.

Ennél kellemetlenebb dolgot még nem közölt rendőr földi halandóval

A fiatal vendégmunkás még decemberben indult el biciklivel a Zsicsao városából, hogy elérjen otthonába, az 1700 kilométerre fekvő Qiqiharba.

A rendőrök Anhuj tartományban állították meg az országúton, ahol egyébként tilos biciklizni, ekkor már 500 kilométerre a kiindulási pontjától. Kisvártatva közölték vele a kellemetlen tényt: ellenkező irányba indult el. Rendesek voltak, vettek neki egy vonatjegyet, hogy hazajusson.

A 444 kommentelői pedig sziporkáztak.

Facebookon szívatja olvasóit a HVG, de nem baj, csak meglegyen a kattintás

Szmogriadóval kapcsolatos hírt közölt a HVG a Facebookon, amivel nem is lenne gond, hiszen hírportálról beszélünk, a téma pedig egyébként is aktuális, szóval helye van az oldalon, de a cikk címe felháborította Lajost, amit szóvá is tett.

Megértjük. Ne verjük már át az olvasót csak azért, hogy meglegyen az a nyavalyás kattintás. Ezt üzenjük az összes online újságnak.

Megnéztük Risitas új videóját és hugyoztunk a röhögéstől

Kedvenc elemzőnknek most is zseniális szavakat adtak a szájába, ami nagyjából összefoglalja, hogy mi a helyzet a budapesti Olimpiával. Nem kicsit sírtunk a röhögéstől, jobb ha te is felkészülsz.

Juan Joya Borja, alias El Risitas for prezident!

Ez a komment pedig az egyik saját Facebook-bejegyzésünk alá érkezett:

Ne már!? Mi meg azt hittünk tényleg ezt mondja…

Nincs ennél fontosabb hír ma Magyarországon?

Először is rá kellett keresnem a gugliban, hogy ki is az a Vámos Erika. Hamar kiderült, hogy egy műsorvezető, szóval nem az ő kezében vannak a magyar atomrakéták indítókódjai, nem kell aggódnunk, hogy szerelmi bánata miatt nukleáris háborút indít.

De  a Blikk úgy érezte, hogy ez igen fontos hír, amit legalább olyan tragikusan kell tálalni, mint azt, hogy a bálnavadászok lassan kipusztítják Földünk legnagyobb emlősállatát. Az olvasóik szerencsére jól érezték a hír prioritását, és kellő iróniával reagáltak.

„Letartoztatták Fodor Zsókát, Magdi anyust, bordélyházat üzemeltetett” – Óriási kamu híroldalra bukkantunk

Egyik ismerősöm osztotta meg az alábbi hírt Facebookon, de már az oldal domain neve is messziről árulkodott róla (wearejustkings), hogy itt bizony kaka van a levesben.

Az oldal szerkesztője valószínűleg talált egy jó képet, és szabadjára engedte fantáziáját. Ez lett belőle:

Mondjuk ezen még röhögtem is egy jót, de a többi „hír” az oldalon már elég siralmas, az pedig borzasztóan elszomorít, hogy a magyarok úgy nyelik be az ilyet, és kattintanak, mintha nem lenne holnap.

Aztán itt az első hozzászólás, rögtön a cikk végén, ami bizonyítja, hogy ezt tényleg elhiszik:

Emberek, most komolya: szerintetek mennyi esélye van annak, hogy Trump meghúzta Obama feleségét az ovális irodában? Ugyanis ilyen hír is szerepel az exclusive híroldalon.

De, hogy oldjuk a hangulatot; befutott a Facebook-oldalunkra egy topkomment a témával kapcsolatban:

Több ezren megosztották Kálmán levelét, talán még soha nem volt senkinek ennyire igaza

Szentesi Kálmánnak elege lett. A 41 éves férfi ezért októberben levelet írt a NAV-nak. A szöveg eleje szokásos hivatali levélnek tűnik, jellegzetes formális nyelven. Egy határozattal szemben él kifogással, a 1553-C lap 65-ös sorában feltüntetett eredményre hivatkozik.

Ha viszont tovább rágjuk magunkat a szövegen, kiderül, hogy Szentesi egészen szokatlan ügyben kereste fel az adóhivatalt: vissza akarja kérni az államtól a pénzt, amit a béréből adó címen levontak. Úgy látja ugyanis, hogy az állam nem jól használja fel azt.

Innentől pedig Kálmán levele:

A 444 alaposan kivesézte a témát, érdemes elolvasni cikküket.

Az új Star Wars címe szült néhány jópofa kommentet

Már csak 11 hónap is itt a nyolcadik rész premiere. Szóval lehet vágni a centit. Az új rész Az utolsó Jedi címet viseli, ami több mint beszédes.

Az Index olvasói ezúttal kitettek magukért, és szültet néhány remek komment, vagy úgy is mondhatjuk teória.