Az új matracunkat szívesen letesztelnénk ezzel forró szöszivel

Tapasztalhatjuk magunkon, hogy egy fárasztó nap után nincs is jobb annál, ha egy kényelmes ágyra fekhetünk le és reggel kipihenten ébredünk fel. Egy rossz matrac után egy minőségi matracon egész éjjel a mennyországban érezhetjük magunkat. De nem csak az alvásban lehet előnyünkre egy jól megválasztott matrac.  Ugyanis felettébb kellemetlen tud lenni amikor egy ágyrugó hangosan nyiszog amikor te épp a párod hegeszted. Nyilván senki se akarja, hogy utána ez legyen a téma a szomszédoknál. Most egy dögös szöszivel fogjuk leellenőrizni a matrac keménységét.

Ma este sem hagyjuk, hogy unalmasan teljen az estétek

Minden este készülünk nektek egy kiadós svédasztallal,  ami tartalmaz mindenféle földi jót. Itt mindenki megtalálja a kedvencét. Nem hagyhatjuk, hogy egy fáradt munkanap végén éhesen feküdjetek le. Reméljük a mostani összeállítással is elégedettek lesztek és ha tetszett akkor holnap estére is tartogatunk hasonló finomságokat.

A GPS alaposan bevitte a málnásba a magyar kamionost Spanyolországban

Spanyolország egyik szűk erdei útja alaposan megtréfálta a magyar kamionost. Nem egyedi az eset ezen a szakaszon, nemrég már két kamiont is daruval kellett kimenteni, először egy Murciából Lettországba tartó sofőr veszett el itt, majd egy orosz kamionoson fogott ki az erdei út, aki narancsot szállított. Amikor a helyiek már végre kezdtek megnyugodni akkor pedig jött a magyar kamionos, aki vélhetően alaposan elnézte a GPS-t és pont ez okozta a vesztét.

Napjainkban rendkívül népszerűek a gépkocsikba beépíthető fedélzeti navigációs rendszerek és számítógépek. Ha van valami amit a navigációkról megtanultunk, hogy soha nem szabad vakon bízni bennük, mert már minket is bevitt párszor a sűrűjébe, persze személykocsival könnyebb korrigálni a hibát.

Brazíliában nem csak az időjárás forró, de a csajok is

Most szívesen lennénk Brazíliában, és nem csak az időjárás miatt, bár kétségtelen, hogy ott egész jobb idő van most mint itt nálunk. Az valami mesébe illő amikor a napbarnított brazil nők a copacabana homokjában napoznak. Árad belőlük a nőiesség és hát más is. A széles csípő és a kerek idomok csak úgy csalogatják a férfi tekinteteket. Szinte beszél hozzánk az a far és egyre csak azt mondja, gyere harapj bele. Ááá, embertelen.

Remek sorozatban mutatta meg magát a magyar fitnesz modell

Bemutatjuk nektek Nemes Renáta Larisszát, akiről most egy remek sorozatot fogtok látni. A törékeny fitnesz modell 151 centi és 42 kiló, ám izmait, alakját bárki megirigyelhetné. Larissza 27 éves, és kiskora óta a mozgás megszállottja, ugyanis hihetetlenül energikus gyerek volt. Általános iskolában sporttagozatos osztályba járt, és később sem lankadt a mozgás iránti szeretete.

Vajna Tímea elfelejtett melltartót felvenni az átlátszó felsője alá

A szépségversenyek, a gyémántbiznisz és a fánküzlet után, megint egy új területen próbálja ki magát Vajna Tímea. Az üzletasszony (lehet röhögni nyugodtan) ruhapróbán járt, amit persze meg is osztott közösségi oldalán. Ez azonban nem minden, ugyanis ennek az apropója, hogy hamarosan saját ruhamárkát dob a piacra, amit egy öltözőben készített fotóval jelentett be Instagram-oldalán. Na mi nincs az átlátszó felső alatt? Igen pont az.

Büntetőfékező skodást videóztak le az M3-ason

Az eset az M3-as autópályán történt meglehetősen ramaty időben. Jól látszik, hogy a videó készítője az időjárási körülményeknek megfelelő tempóban haladt amikor az egyik előzésnél felbukkant mögötte egy igyekvő Skodás.

“Ami nincs a videón: A fehér kamion mellé érve érkezik meg a nyakamra a Skoda a következő módon: Mögöttem jön egy autó normális távolságban. Hirtelen meglátok 2 lámpát majd egy szélvédő követ a középső visszapillantóból. Mivel magam mögött nem tudok követési távolságot tartani így ilyenkor rásimítok a fékre. Nem nem feltétlen fogok lassulni is, de hátha zavarja a mögöttem lévőt, hogy megy a féklámpám és az nagyon közel van. Természetesen amint lett helyem és lehetőségem kihúzódtam jobbra. Aztán ő szépen rámhúzta a kormányt majd VÉSZFÉKEZETT!” – nyilatkozta a videó készítője. 

Most biztos sokan lesznek akik majd azt írják, hogy nem kell totyogni a külső sávban, de úgy gondoljuk, hogy ilyen ramaty időben a 120-130 km/h egy abszolút felelősségteljesen megválasztott sebesség. Arról nem is beszélve, hogy a sebességhatár 130 km/h. Az ilyen agresszív vezető ne üljön kocsiba és pont vagy ha annyira siet akkor induljon el hamarabb.

Félcsupasz képet posztolt barátja Tóth Andiról

A képet egyébként Tóth Andi kevese Szabó Ádám rakta fel a netre ezzel a megjegyzéssel: „Közeleg a szeretet ünnepe .. A kis kuckóban ez a copfos hajú angyalka varázsol .. Nagyon békés és meghitt itt minden, imádjuk”

Egyetlen egy bajunk van csak, hogy Andi igazán megfordulhatott volna. Na de messze még a karácsony, hátha akkor is kapunk valamit a fa alá.

A 100 kilométeres távot mindössze 26 perc alatt csavarta le, és még fel is vette

Az egyik ilyen szakaszon taposták ki a Golf GTI-nek a szemét. Emberünk gyakorlatilag végig padlógázon csavarta le a 100 km-es szakaszt, ami így 26 perc alatt össze is jött neki.  A VW Golf GTI Performance abban különbözik a sima GTI-től, hogy első differenciálzárat kapott, a motor teljesítménye pedig 245 lóerőre nőtt, amellyel a GTI álló helyzetből mindössze 6,4 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre, végsebessége 250 km/óra.

Azért ezt és most leszámítva a sebesség korlátozást a hazai autópályán esélytelen lenne megcsinálni, annyira más a vezetési kultúra mint a németeknél.