Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na ezért nem tankkal jött Putyin Budapestre

/
/
/
4475 Views

De mindenki megnyugodhat, nem tervezünk politikai mélységekben lubickolni, szóval ezeket a kommenteket hanyagoljuk a témában.

A Vezess Facebook-oldalán követték el ezt a két elmés beszólást, a tankost kicsit el is magyarázzuk, ha valaki nem lenne képben, mit is tud az elnöki limuzin.

Putyin bácsi páncélozott Mercedes limuzinja a következőket tudja:
Nagyjából 5 tonna körül lehet a súlya, egy-egy ajtaja kb. 150 kilót nyom. Az ajtók nyitásában villanymotorok segítenek, a többrétegű polikarbonát oldalablakokat hidraulikus rendszer segít mozgatni.

A normál modellekhez képest 1,5 méterrel hosszabb a tengelytávolság, ennyivel több hely jut a hátul utazóknak a 6,5 méteres limuzinban. A tető is magasabban fut, így kényelmesebb beszállni. A kellemes hangulatról a legnemesebb fából és kiváló minőségű bőrből összeállított belső gondoskodik. Ez persze a 300-400 milliós árcédula mellett el is várható.

Televízió, Blu-ray-lejátszó, internetkapcsolat is rendelkezésre áll, de a limuzint műholdas kommunikációs berendezésekkel is felszerelték , a csomagtartóban tűzoltórendszer és oxigénellátó berendezés is található; esetleges vegyi támadás esetén a hermetikusan lezárt kabinban még órákig elegendő a levegő a védett személynek. Természetesen az utaskabinban túlnyomás van, így füst vagy könnygáz sem juthat be. A tűzoltórendszer automatikusan aktiválódik, ha túl magasra szökik a hőmérséklet belül. Meg lennénk lepve, ha a kocsiban ne akadna pár zacskó vér Putyin vércsoportjából. A vezető dolgát előre és hátra is figyelő éjjellátó kamerák segítik.

Az orosz elnök páncélozott limuzinja természetesen a másik véglet. Normál haladáskor nem számít, de meneküléskor jól jön az 5,5 literes V12-es biturbó motor 517 LE teljesítménye, illetve 830 Nm-es nyomatéka. Az órási tömeg miatt a jármű sebessége elektronikusan korlátozott, 160, illetve 210 km/órás tempóról is hallani.

Ez egy remek ötlet!

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

This div height required for enabling the sticky sidebar